Lapis roti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
A commercially produced sandwich bread
Roti roti lapis sing diprodhuksi kanthi komersial
Sliced white bread
Ngiris roti putih

Roti roti lapis (uga diarani roti sandwich ) yaiku panganan sa jinis roti sing disiyapake khusus kanggo digunakake kanggo nyiyapake roti isi . Roti roti lapis diproduksi ing pirang-pirang jinis, kayata putih, gandum, sourdough, rye, multigrain lan liya-liyane. Roti roti isi bisa diformulasi kanggo irisan kanthi gampang, resik utawa seragam, lan bisa uga duwe serpihan alus (bagian saka roti sing alus lan jero) lan tekstur sing entheng. Roti roti lapis bisa uga dirancang kanggo nduwe proporsi crumb lan kerak sing seimbang, mula roti mau nyengkuyung lan ngiseni isi lan nyuda irisan lan kekacoan. Sawetara bisa uga dirancang supaya ora dadi rapuh, atos, garing utawa tekstur sing ora sopan. Roti roti lapis bisa diarani sandwich irisan roti putih lan gandum sing wis diilangi, sing wis diterangake minangka "dirancang kanthi sampurna kanggo nyekel daging luncheon persegi". Roti sing digunakake kanggo nyiyapake roti isi driji sok diarani roti roti. Pain de mie minangka roti lapis. Sawetara roti lapis dirancang kanggo digunakake nalika nggawe jinis roti isi tartamtu, kayata sandwich laut . Kanggo bakar-bakar, panggunaan roti lapis putih sing bermutu wis diterangake cocog kanggo roti bakar . Gluten-free sandwich roti bisa nyawisake nggunakake lem-free glepung, teff glepung, lan úa.

Referensi[besut | besut sumber]