Lagana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lagana
Lagana (λαγάνα) (cropped).jpg
Leavened lagana with sesame seeds
Jeneng liyanéλαγάνα
JinisBread
Panggonan asalGreece
Woworan kang lumrah kaanggoSesame seeds
Panganan sairibFocaccia
  Médhia: Lagana

Lagana ( Yunani: λαγάνα , saka λάγανον [1] ) minangka salah sawijining jinis olahan arupa roti lapis Yunani sing umume dipanggang kanggo dina Senen Bersih, dina kaping pisanan ing dina Prapaskah Agung . Biasane, disiyapake tanpa ragi (tanpa ragi), nanging lagana ragi saiki luwih umum. Biasane warata, bentuk oval, kanthi permukaan sing dihiasi kanthi pucuk driji sing apik banget. [2] [3]

Wiji wijen minangka topping umum, lan bisa uga ditambah karo tanduran liyane, lan dibumbui karo minyak zaitun . [4] Jeneng kasebut asale saka basa Yunani pastry Yunani-Romawi lagana, sing uga asale saka tembung lasagna, [5] uga dikenal minangka tracta, saka Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value). .

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. λάγανον, Henry George Liddell, Robert Scott, A Greek-English Lexicon, on Perseus
  2. "Lagana, Greek Lenten flatbread". Diane Kochilas, Greek Food for Life.
  3. Hallee Bridgeman (2013-09-02). The Walking Bread the Bread Will Rise!: A Cookbook and a Parody. ISBN 9781939603098.
  4. "Lagana Bread (λαγάνα)". The Greek Vegan. Dibukak ing 26 January 2015.
  5. Vocabolario Etimologico Pianigiani, 1907, s.v. lasagna; see more in the tracta (dough) article