La vida es sueño

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Impian utawa Urip Ksatria minangka Impen, lukisan dening pelukis Baroque Antonio de Pereda sing dipamerake ing Academia de S. Fernando, Madrid .
Urip iku impen . Bantuan perunggu, rinci monumen Calderón ing Plaza de Santa Ana ing Madrid ( Pakaryan J. Figueras, 1878 ).

Life is a Dream minangka karya teater Pedro Calderon de la Barca sing dirilis taun 1635 lan kalebu gerakan sastra Baroque. Tema utamane yaiku kebebasan manungsa kanggo ngonfigurasi uripe, tanpa terbawa nasib sing mesthine.

Konsepsi urip minangka impen wis lawas banget, ana referensi ing pamikiran Hindhu, mistik Persia, moralitas Buddha, budaya Yahudi - Kristen lan filsafat Yunani. Mula malah dianggep topik topik sastra.