La Civiltà Cattolica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
La Civiltà Cattolica
Samak kalawarti edhisi 5 Agustus 2006.
DirekturAntonio Spadaro sj[1]
Kategorimédhia nasional
FrekuensiSesasi kaping pindho
Oplah15,000
PenerbitSarékat Yésus
Terbit sepindhahan6 April 1850
NegaraItalia
Berpusat diRoma
BahasaItalia
Situs webwww.laciviltacattolica.it
ISSN0009-8167

La Civiltà Cattolica (arti sajeroning basa Italia Peradaban Katulik) iku sawijining kalawarti sasèn Italia karyané kaum Yesuit sing lair nalika tanggal 6 April 1850 ing Naples.

Sekilas[besut | besut sumber]

Civiltà Cattolica iku sawijining kalawarti sing dièdit déning kaum Yesuit Italia. Didegaké nalika tanggal 6 April 1850, kalawarti iki nyekel sawijining status kakuwasan sing unik amarga - sanajan médhia iki dudu pérangan resmi saka Vatikan - kabèh artikel sing diterbitaké ing njeroné kudu disarujuki luwih dhisik déning Sekretariat Nagara Tahta Suci.

Pamimpin pisanané ya iku Carlo Maria Curci sing olèh pasetujon saka Paus Pius IX.

Sakwéné taun 1880an, sawisé pindhah menyang Roma, kalawarti iki disèlèhaké ing sangisoré pangawasan Tahta Suci kanthi dalan para editoré ditunjuk langsung déning Kardinal Sekretaris Nagara utawa Sri Paus, lan akèh artikel-artikel wigatiné ditulis déning Sri Paus dhéwé.[2]

Romo Federico Lombardi, S.J., direktur Kantor Pèrs Vatikan saiki, ditunjuk minangka Deputi Editor Civiltà Cattolica nalika taun 1977. Dhèwké miwiti nulis kanggo kalawarti iki ing taun 1973.

Pranala[besut | besut sumber]

  • Pollard, John F. (2005). Money and the Rise of the Modern Papacy: Financing the Vatican, 1850–1950. Cambridge University Press.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng exp
  2. Pollard, 2005, p. 3-4.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

41°54′22″N 12°29′12″E / 41.90611°N 12.48667°E / 41.90611; 12.48667