Kuwé bundt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bundt Cake
Bundt Cake with Grapes 001.jpg
A partially sliced Bundt cake
JinisCake
AjanganDessert
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaMinneapolis
DigawéH. David Dalquist
Woworan pokokFlour, sugar, eggs
Buku masakan: Bundt Cake  Médhia: Bundt Cake

A Kuwe bundt ( /bʌnt/ ) ya iku sajinis kuwe sing dipanggang ing telusur Bundt, mbentuk menyang wangun donut mligi. Wangun kasebut diilhami dening kue tradisional Eropa sing dikenal kanthi jeneng Gugelhupf , nanging kue Bundt umume ora ana gandhengane karo resep apa wae. Gaya cetakan ing Amerika Utara dipopulerake ing taun 1950-an lan 1960an, sawise pabrikan alat masak Nordic Ware merek dagang jeneng "Bundt" lan wiwit ngasilake panci Bundt saka aluminium cor. Publisitas saka Pillsbury nyumurupi kue kasebut dadi kawentar.

Babka (jajan) kanthi bentuk Bundt
Kue Rainbow Bundt, irisan sebagian