Gugelhupf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gugelhupf

Gugelhupf utawa kang aran Kugelhupf iku panganan khas Jerman kang asalé saka Bayern, Austria, Swiss lan Alsatia.[1] Ing Amérika Sarékat, jajanan iki diarani Bundt Cake. Gugelhupf diisi karo lapisan adonan kismis lan badam. Ing sajian istimewa ing Amérika uga diarani Bundt Pan.[1] Bundt Pan iku jajanan kang kondhang ing Amérika Sarékat lan diripta muturut resep Jerman ing taun 1950 déning David Dahlquist saka parusahaan Nordic Ware. Ing pisanan diarani Bund Pan, banjur David nambahi aksara "t" ing pungkasan tembung dadi Bundt Pan minangka merek prodhuke.[1] Bundt Pan kondhang nganti tekan taun 1966 nalika salah siji pemenang saka Kontes Pillsbury Bake-Off nggunakake Bundt Pan kanggo menu juaranya.[1] Saiki, punjul 1 yuta Bund Pan didol saben taun ing Amérika Sarékat.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]