Kula Kangri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kula Kangri
Kula Kangri kapernah ing China
Kula Kangri
Kula Kangri
(Location in question if on, or which side of China/Bhutan border)
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,538 m (24,731 ft) [1][2]
Ranked 46th
Prominèn 1,654 m (5,427 ft) [1][2]
Pratélan Ultra
Géografi
Location Tibet, People's Republic of China (/ Kingdom of Bhutan)
Parent range Himalaya
Panjatan
Panjatan pisanan 1986

Kula Kangri utawi limrahipun misuwur kanthi nama “The Kula Kangri Snow Mountain” papanipun manggèn wonten ing kutha Prefektur Shannan Lhozhag. Salah satunggaling sekawan Kamiyama, minangka dados tlatah pusatipun Tibet. Kula Kangri minangka gunung ingkang katutup déning salju, ingkang inggilipun 7.538 mèter. Jalur utami gunung punika wonten ing samadyaning pagunungan Himalaya, gunung ingkang katutup déning salju sadaya tigang puncakipun. Kula Kangri minangka gunung ingkang gadhah enam puncak inggilipun rata-rata 7.000 mèter. Manawi dipunpirsani saking tebih, puncak-puncak gunung punika katingal jejer-jejer. Punggung ingkang wonten ing sisih lèr kaliyan kidulipun dumadi skaing tebing watu ingkang ageng. Wonten ing sacelakipun Ngarai dumadi sekawan gletser sisih lèr saking kalih kilomèter.[3] Gletser punika dados sesawangan, amargi dumadi saking tebing es kaliyan dinding es, pèrèng ingkang curam, asring dipuntemoni longsoran, wonten swanten gludhug.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Kula Kangri, China" on Peakbagger.com. Retrieved 2011-11-24.
  2. a b c "High Asia II: Himalaya of Nepal, Bhutan, Sikkim and adjoining region of Tibet" Peaklist.org. Retrieved 2011-11-24.
  3. [1](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)
  4. [2](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)