Kuburan (Grup Musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kuburan (Grup Musik)
Kuburan (Grup Musik)
Latar wuri
Lair Indhonésia Bandung, Indonésia
Jinis Musik Metal Hidrolik
Taun aktif 2001-sekarang
Parusahan rekaman Waybe Music Indonésia
Anggota
Priya Ariopanji
Donny Akbar Raymuzada
Denny Rahmat Ramdani
Muhamad Riski Maulana
Raka Aulintara
Isdintomadi

Kuburan Band, grup musik saka Indonésia kang ngadeg ning tanggal 11 September taun 2001.[1] Kuburan Band iku salah sijiné band anyaran kang bisa tampil béda.[1] Mulai saka panampilané ning panggung kang ora racaké nganti lirik tetembangan kang digawakaké, prasaja nuli apik.[1] Anggawe Kuburan Band luwih rikat olih perhatian saka masarakat.[1]

Kuburan Band diadegaké tanggal 11 September taun 2001 ning Bandung.[1] Para anggotané saka grup band iki iku kumpulan mahasiswa UNPAR ya iku, Isdintomadi (Dino) kang dadi drummeré, Raka Auliantara (Raka) kang nyekel pérangan gitaris, Muhamad Riski Maulana (Udhe) ning pérangan sebagai keyboardis, Denny Rahmat Ramdani (Denny) ning pérangan bassis, Priya Ariopanji (Priya) kang dadi vokalisé, lan Donny Akbar Raymuzada (Donny) kang nyekel gitar.[1]

Sawisé wareg anggoné olih pangalaman ning babagan pindah-pindah panggung, maka ning taun 2003 Kuburan Band duwé pamikiran kanggo anggawe konsèp rekaman.[1] Ning taun 2006, band kang wus kondhang nganti sa-Jawa Barat awit taun 2005 iki ngetokaké album indie kang judhulé GREATEST HITS VOL. 2.[1]

Ning taun 2007, partemuan Kuburan Band karo Levy The Fly kang akiré dadi èksekutif prodhuser kang berhasil ngasilaké mini album elektrik dibawahi déning label Waybe Music Indonésia.[1]

Ning taun 2009, Kuburan Band kang duwé sesanti kang unik, ya iku jauhi narkoba utamakan kulawarga, budayakan bersedekah minimal donor darah dan brutal nanging takwa iki akiré ngerilis album BOOMING kang single andalané Lupa-Lupa Ingat.[1]

Ning taun 2010 sakaliyan ngramekaké sasi Ramelan, band kang sok tampil unik iki ngrilis single religi kang ngangkat aliranmusik genre hip-hop.[1] Konsep saka video klip kang digawé, glamor kang merakyat lan ngadiraké bajaj.[1] Single iki ditujukaké kanggo tujuan kang positip sakaliyan dakwah kanthi cara enteng-entengan.[1]

Grup musik kang unik iki memang duwé pepenginan kang unik uga, ora kaya band-band liyané.[2] Band iki malah ora kepéngin dadi kondhang.[2] Kuburan band duwé rencana manawa kondhang bakal mbubaraké dhéwé.[2] Nanging, sadurungé bubar, grup band iki bakal anggawe penerus utawa regenerasiné ndisik.[2]

Album[besut | besut sumber]

  • Greatest Hits Vol.2 (2006)
  • Tringle (2007)
  • Booming! Bee Are The Kill Young Pen Think Gun Thank (2009)
  • BOOMING!!! Part II "24 Jam Non Stop Music Hits" (2011)
  • Cinta Bomb Waktu ( Single ) (2014)
  • Gengsi Selangit (Single) (2014)
  • Ramadhan Istimewa (single) (2015)
  • Tak Mungkin (D'Lloyd Tribute Album) (2016)
  • The Golden Hit Album (2019)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi kuburan band dipununduh tanggal 2 Juli 2011
  2. a b c d dapat tenar kuburan band berniat bubar dipunuduh tanggal 2 Juli 2011