Krisis finansial

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Tembung krisis finansial digunakake minangka nduwèni peran déning institusi utawa aset keuangan ilangé sabageyan biji kang ana. Ing abad ka-19 lan ka-20, kahanan krisis finansial kang nduwèni hubungan déning kepanikan perbankan lan resesi. Suasana lan kahanan kang liya uga asring kasebut minangka krisis finansial ya iku ambruké bursa efek lsn krisis mata uang.[1][2]

Ekonom nulis teori ing babagan krisis asebab krisis kauangan kadadeyan lan cara-cara nyegah,ananging kahanan kaya mengkana bisa ngasilake sabageyan konsensus.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Charles P. Kindleberger (2005), Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises.
  2. ^ Luc Laeven and Fabian Valencia (2008), 'Systemic banking crises: a new database'. International Monetary Fund Working Paper 08/224.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krisis_finansial&oldid=989097"