Kripik jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Corn flakes
Cornflakes in bowl.jpg
Corn flakes
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaBattle Creek Sanitarium in Michigan
DigawéJohn Harvey Kellogg (1894)
W.K. Kellogg
Woworan pokokMilled corn, sugar, malt flavoring
Variasimultiple
Buku masakan: Corn flakes  Médhia: Corn flakes

Serpihan jagung, utawa kue jagung, minangka sereal sarapan sing digawe nganggo roti panggang jagung (jagung). Sereal, sing asale digawe nganggo gandum, digawe dening William Kellogg ing taun 1894 kanggo adhine John Kellogg . John Kellogg pengin panganan sing sehat kanggo pasien Battle Creek Sanitarium ing Michigan sing dadi supervisor. Sereal sarapan kabukten populer ing para pasien, nanging Will Kellogg pengin nambah gula kanggo nambah popularitas. John Kellogg ora setuju karo iki, mula Will Kellogg miwiti perusahaan Kellogg dhewe kanggo ngasilake serpihan jagung kanggo masarakat sing luwih akeh. Paten kanggo proses kasebut diwenehake ing taun 1896, sawise ana pertempuran hukum ing antarane sadulur loro kasebut.Serpihan jagung dadi populer ing masarakat sing luwih akeh, pasien sadurunge ing sanitarium, CW Post, miwiti nggawe produk saingan. Kellogg terus nyoba lan macem-macem bahan ditambahake lan macem-macem biji digunakake. Ing taun 1928, dheweke wiwit ngasilake Rice Krispies, sereal sarapan liyane sing sukses.