Krim bavarian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bavarian cream
Bavarian cream, strawberries, caramel sauce, spoon.jpg
Bavarian cream with strawberries and caramel sauce
Jeneng liyanéCrème bavaroise, Bavarois
JinisCustard
AjanganDessert
Woworan pokokMilk, eggs, gelatin, whipped cream
Buku masakan: Bavarian cream  Médhia: Bavarian cream

Krim Bavaria, bavaroise crème utawa mung bavarois minangka salah sawijining olahan panganan cuci mulut sing kalebu susu kenthel karo endhog lan gelatin utawa isinglass, banjur krim kocok dilipat. Campuran kasebut dicet ing cetakan adhem lan ora bisa digunakake kanggo disajikake. [1] [2] Versi sadurunge, kadang diarani bavarois saka, ora kalebu endhog.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Alan Davidson, The Oxford Companion to Food, 1999 ISBN 0192115790, s.v..
  2. Prosper Montagné, Larousse gastronomique: the encyclopedia of food, wine & cookery, 1961. The English translation of the 1938 edition. ISBN 0517503336