Kreteg Kluwung (Tokyo)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kreteg Kluwung
レインボーブリッジ
MengangkutKendaraan, Yurikamome, Wong mlaku
MelintasiTeluk Tokyo
DaerahMinato, Tokyo, Jepang
Panjang total798 m
Lebar49 m
Tinggi126 m (menara), 52 m (dalan gedhe)
Rentang terpanjang570 m
Jumlah rentangan3
Selesai dibangun1993
Dibuka26 August 1993
Koordinat35°38′11″N 139°45′49″E / 35.63639°N 139.76361°E / 35.63639; 139.76361Koordhinat: 35°38′11″N 139°45′49″E / 35.63639°N 139.76361°E / 35.63639; 139.76361
Katon dalan setapak.
Kreteg Kluwung ing wayah wengi, murup lampu putih.

Kreteg Kluwung (レインボーブリッジ Reinbō Burijji?) yaiku sawijining jembatan gantung sing nyebrang ing sisih lor Teluk Tokyo antarane Dermaga Shibaura lan pambangunan pinggir segara Odaiba.

Dibangun dening Kawasaki Heavy Industries,[1][2] kanthi pambangunan wiwit taun 1987 lan rampung ing taun 1993.[3] Jembatan kasebut dawane 798 m (2,618 ft) kanthi rentang utama 580 m (1,903 ft).[4]

Menara sing ndukung jembatan kasebut kanthi warna putih, dirancang kanggo harmoni karo cakrawala Tokyo tengah sing katon saka Odaiba. Ana lampu sing dipasang ing kabel sing ndhukung jembatan, sing disinari dadi telung warna, abang, putih lan ijo saben wengi nggunakake energi surya sing dipikolehi nalika awan.

Jembatan kasebut bisa diakses kanthi mlaku saka Stasiun Tamachi (JR East) utawa Stasiun Shibaura-futō (Yurikamome) ing sisih daratan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ArchiTravel - Kawasaki Heavy Industries Retrieved October 4, 2015
  2. Structurae - Rainbow Bridge Retrieved October 4, 2015
  3. Rainbow Bridge record broken October 6, 2002 Japan Times Retrieved October 4, 2015
  4. "首都高速道路株式会社|首都高の名所|レインボーブリッジ". Dibukak ing 2009-12-26.