Krajan Bahlika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bahlika (Vahika, Vahlika dan Valhika) inggih punika karajan wonten ing laladan India sisih Kilen. Bangsa ingkang manggèn wonten ing Bahlika punika bangsa ingkang boten mangertosi kabudayan Weda. Kadosta wonten salebeting wiracarita Mahabharata, Raja Kuru-Santanu- buyutipun para Pandawa kaliyan Korawa, gadhah sadulur ingkang dados pamimpin wonten ing Bahlika. Wonten perang ing Kurusetra, Raja Bahlika mbiyantu Duryudana. Panjenenganipun tilardonya, dipunpejahi déning Bima.