Kotbah ing Bukit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Khotbah ing bukit iku kumpulan wejangan lan kawicaksanan saka Gusti Yesus. Caritané bisa tinemu ing Bab 5-7 Kitab Injil miturut Santo Matius.

Isi kutbah[besut | besut sumber]

Wong Kristen kudu dadi uyah kang mènèhii rasa lan terang kang nyunari donya
Yesus rawuh kanggo nggenepi hukum Torèt; sapa kang nesu marang seduluré kudu diukum; kang damai karo mungsuhmu; sapa kang mandeng wanita sarta péngin iku wis zinah; sapa kang megat bojoné kajaba amarga zinah ndadèkaké bojoné zinah; aja sumpah demi apa waé; aja nglawan wong kang tumindak jahat marang awakmu; asihana mungsuhmu lan dongakna kang nganiaya awakmu; lan ajaran-ajaran liyané

Rujukan[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]