Kotbah ing Bukit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Khotbah ing bukit iku kumpulan wejangan lan kawicaksanan saka Gusti Yesus. Caritané bisa tinemu ing Bab 5-7 Kitab Injil miturut Santo Matius.

Isi kutbah[besut | besut sumber]

Wong Kristen kudu dadi uyah kang mènèhii rasa lan terang kang nyunari donya
Yesus rawuh kanggo nggenepi hukum Torèt; sapa kang nesu marang seduluré kudu diukum; kang damai karo mungsuhmu; sapa kang mandeng wanita sarta péngin iku wis zinah; sapa kang megat bojoné kajaba amarga zinah ndadèkaké bojoné zinah; aja sumpah demi apa waé; aja nglawan wong kang tumindak jahat marang awakmu; asihana mungsuhmu lan dongakna kang nganiaya awakmu; lan ajaran-ajaran liyané

Rujukan[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]