Menyang kontèn

Kopi dalgona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kopi iki
Dalgona coffee
Homemade dalgona coffee
JenisCoffee
Negara asalMacau,[1] South Korea, India[2][wawalan ]
Diperkenalkan2020
RasaDalgona
BahanCoffee, sugar, water and milk

Kopi Dalgona ( Koréa: 달고나커피 ) minangka omben-omben sing digawe kanthi nyukur bubuk kopi instan, gula, lan banyu panas sing padha, banjur krasa banjur ditambahake ing susu adhem utawa panas. [3] Kadhangkala, ditambah karo bubuk kopi, kakao, biskuit sing remuk, utawa madu. [4] Iki dipopulerake ing media sosial sajrone pandemi COVID-19, nalika wong-wong sing ora gelem metu wiwit nggawe video ngopeni kopi ing omah, kanthi tangan tanpa nggunakake mixer listrik . [5] Jeneng kasebut asale saka dalgona, gula legi Korea, amarga padha karo rasa lan tampilan, sanajan umume kopi dalgona ora ngemot dalgona .Minuman kasebut uga diarani meh padha karo omben-omben India sing dikenal minangka kopi phenti hui, kopi hui phitti, utawa kopi rebus . Bedane, yaiku nalika nggawe kopi phenti hui, susu diwutahake ing ndhuwur campuran pecut tinimbang nyandhang campuran whipped ing ndhuwur susu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "400번을 저어 만든★수타 달고나 커피! 일우 눈이 번쩍! [신상출시 편스토랑/Stars Top Recipe at Fun-Staurant] 20200103". Youtube. 3 January 2020.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (link)
  2. "Why S. Korea's Dalgona coffee trend should remind India of its food-diplomacy potential". ThePrint. Dibukak ing 7 April 2020.
  3. "Dalgona coffee". Dibukak ing 7 April 2020.
  4. Baes, Patricia (27 March 2020). "What is dalgona coffee & why is it on everyone's instagram now?". MSN. Dibukak ing 4 April 2020. The drink itself has origins from Rajasthan(India) where it is also known as whipped coffee or beaten coffee
  5. "S Korea's Dalgona coffee is the new quarantine fad". The Times of India (ing basa Inggris). Dibukak ing 14 April 2020.