Konvèksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Konveksi)
Konveksi

Konvèksi saking asal basa latin ya iku convection ingkang tégésipun ngumpulaken. Konvèksi punika kawèstanan aliran. Konvèksi kagolong prosés pérpindahan massa jénis, tuladhanipun toya dipunpanasakèn lajéng mémuai pramila massa luwih alit, sébabipun toya punika ngalir saking panggènanè badhé diisi kaliyan toya ingkang langkung asrép amérgi massa jènisipun luwih ageng. Konvèksi saged kaleksanan manawi wonten fluida zat alir manawi zat cair utawi gas. Tuladhanipun inggih punika kédadean angin darat utawi téngah wèngi, angin laut utawi siang, saha aliran udara ing salébéting ruang ingkang bérvèntilasi.[1](dipununduh Tanggal 27 September 2012). Konveksi inggih punika pèrgérakan molèkul-molèkul ing fluida ya iku cair utawi gas saha rheid, konvèksi mbotén saged bereaksi manawi benda padat, amargi boten wonten difusi ingkang saged kalempahan ing benda padat. Konvensi salah satunggaling perpindahan benter lan massa utama. Prosès punika kalempahan amergi ngelangkungi prosès difusi saha adveksi. Istilah konveksi asring dipun-ginakaken benter ngelangkungi konveksi.[2] dipununduh Tanggal 27 September 2012). Konveksi inggih punika perpindaha kalor déning zat ingkang dipunsertani perpindahan partikel-partikel zat mau. Konveksi kédadosan amergi wonten bandinganipun massa jinis zat. Ing ngandap punika pèristiwa konveksi antawisipun: 1. Ing zat cair amérgi wonten pérbédaanipun massa jinis zat, tuladhanipun sistèm pemanasan toya, sisitem aliran toya benter. 2. Ing zat gas amargi wonten bedanipun inggih punika tekanan udara, tuladhanipun kadadosan angin darat lan angin laut, sistem ventilasi udara, supadas angsal udara ingkang luwih asrep ing salebeting ruangan ingkang sampun dipasang AC utawi kipas angin lan cerobong, saha beluk pabrik.[3] dipununduh tanggal 27 September 2010).

Perpindahan Kalor kanthi Konveksi[besut | besut sumber]

Perpindahan kalor kanthi konceksi kadadosan ing zat cair lan gas. Perpindahan punika amergi wonten bèntenipun massa jinis ing salebeting zat. Sanèsipun perpindahan kalor punika kanthi konveksi ugu wonten zat cair. Peristiwa konveksi kalor nglampahi penghantar toya. Kedadosan punika ugi saged dipun-ginakaken kanggé jelentrehake prinsip kadadosan angin darat lan angin laut. a. Angin darat kadadosan wanci ndalu dinten lan ngembus saking darat ing laut. Sapunika amergi ing ndalu udara ing salebeting énggal laut luwih benter. Mila kadadosan aliran udara saking darat ing laut. Angin darat dipunmupangataken déning para nelayan manawi kanggé nuju ing laut kanggé nangkep iwak. b. Angin laut kadadosan ing siang lan ngembus saking laut ing darat. Mila kadadosan aliran udara saking laut ing darat, angin laut dipunmupangataken déning nelayan kanggé bali ing darat. [4]

Mupangatipun Konveksi saben Dinten-dinten[besut | besut sumber]

Mupangatipun konveksi ing salebeting kauripan manungsa saben dinten-dinten antawisipun, ing sistem pendinginan mobil utawii radiatos, prosès damelipun cerobong beluk saha lemari es.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2120335-pengertian-konveksi/
  2. ^ http://www.anakunhas.com/2011/05/defenisi-konveksi.html
  3. ^ http://www.fisikaonline.com/index.php?Itemid=90&catid=14:suhu&id=79:perpindahan-kalor&option=com_content&view=article
  4. ^ >Winarsih,anni,dkk."IPA Terpadu untuk SMP/MTS Kelas VII".ISBN.Bengawan Ilmu.Semarang.(2008:138)
  5. ^ >Winarsih,anni,dkk."IPA Terpadu untuk SMP/MTS Kelas VII".ISBN.Bengawan Ilmu.Semarang.(2008:138)

Loikkaa: valikkoon