Konstruksi kayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Konstruksi kayu iku péranganing èlmu konstruksi yasan. Kawruh dhasar ngenani konstruksi kayu lumrahé wujud gayutan lan sambungan kayu. Hubungan kayu ya iku loro batang kayu utawa luwih kang dihubung-hubungaké dadi siji benda utawa siji pérangan konstruksi sajeroning siji babagan (rong dhimènsi) uga ing siji ruang mawa dhimènsi telu. Sambungan kayu ya iku loro batang utawa luwih kang disambung-sambung dadi siji batang kayu dawa utawa mendhatar utawa tegak lurus sajeroning sawijining babagan dhatar utawa rong dhimènsi.

Hubungan lan sambungan[besut | besut sumber]

Wangun sambungan saka gayutan konstruksi kayu kudu tahan marang gaya-gaya kang ana, kudu niti sipat-sipat kayu, mligi sipat nyusut, ngembang lan tarikan. Sambungan kudu prasaja lan kuwat. Kudu dihindhari takikan kang gedhé lan jero, amarga bisa nemahaké kelemahan kayu lan dibutuhaké batang-batang kayu mawa ukuran gedhé, saéngga bisa njalari pemborosan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]