Koniin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Koniin
Gambar
Gambar
Identifikasi
Nomor CAS [458-88-8]
PubChem 441072
SMILES N1[C@@H](CCC)CCCC1
InChI 1/C8H17N/c1-2-5-8-6-3-4-7-9-8/h8-9H,2-7H2,1H3/t8-/m0/s1
Sifat
Rumus kimia C8H17N
Massa molar 127.23 g mol−1
Titik leleh

-2 °C, 271 K, 28 °F

Titik umob

166-167 °C, 439-440 K, 331-333 °F

Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Koniin ya iku sajinis alkaloid kang asalé saka tanduran Poison Hemlock (Conium maculatum) lan asifat racun [1] Saliyané koniin, ana senyawa alkaloid racun γ-coniceine ing tanduran mau, maung baé koniin tikel 8 luwih ngandhut racun tinimbang γ-coniceine.[1] Profil alkaloid ing C. maculatum bisa owah manut saka variasi intensitas cahya lan kalembapan.[1]> Koniin ndominasi nalika mangsa ketiga kang garing lan akèh cahyane, déné nalika mangsa rendheng, kadhar koniin lan γ-coniceine kandungane memper.[1] Kandungan kang paling dhuwur racaké tinemu ing woh-wohan kang mateng.[1] Efek racune bakal katon nalika tandurane utawa wijine wis kaluluh.[1] Gejala keracunane padha karo kabèh kéwan lan ngemot palemahan otot, kurange koordinasai, obah, gedhening pupil, lan produksi saliva kanthi kaluwihan.[1] Ing konsentasi kang bisa gawé pati, koniin bisa nglumpuhake otot pernapasan.[1] Koniin bisa kaakumulasi ing dhaging lan susu saka kéwan kang ngonsumsi C. maculatum saéngga manungsa kang ngonsumsi bisa kena racun kang bisa ndadèkaké gagal ginjal.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Crozier A, Clifford MN, Ashihara H. 2006. Plant Secondary Metabolites: Occurrence, Structure and Role in the Human Diet. Oxfod: Blackwell Publishing. Hal 129-130. ISBN 978-1-4051-2509-3
  2. ^ Frank, A.A., Reed, W.M. (1990) Comparative toxicity of coniine, an alkaloid of Conium maculatum (poison hemlock), in chickens, quails, and turkeys. Avian Dis 34:433–437.