Komèt Halley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Komet Halley

Komet Halley iku sawijining komet kang katon saka bumi saben 75-76 taun. Sacara resmi dijenengi 1P/Halley, jeneng lumrahé diwènèhakeé miturut jeneng Edmund Halley. Komet iki arupa komet paling misuwur ing antarané komet-komet periodhik liyané. Sanajan ing saben abad akèh komet mawa periode dawa kang muncul kanthi luwih padhang lan dahsyat, Halley iku siji-sijiné komet mawa periode cendhak kang katon mata langsung, lan mula arupa komet kang katon mata langsung kang mesthi bali manèh sajeroning rentang umur manungsa. Kamunculané ing sadawané sajarah duwé prabawa kang gedhé marang sajarah manungsa, sanajan nalika katon ora ditepungi minangka obyèk kang padha tekan abad kaping-17. Komet Halley pungkasan muncul ing tata surya nalika taun 1986, lan bakal muncul manèh ing patengahan tèun 2061.

Pranala njaba[besut | besut sumber]