Komèt Halley

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Komet Halley

Komet Halley iku sawijining komet sing katon saka bumi saben 75-76 taun. Sacara resmi diwènèhi jeneng 1P/Halley, jeneng umumé diwènèhakeé miturut jeneng Edmund Halley. Komet iki arupa komet paling misuwur ing antarané komet-komet periodhik liyané. Senajan ing saben abad akèh komet mawa periode dawa sing muncul kanthi luwih padhang lan dahsyat, Halley iku siji-sijiné komet mawa periode cendhak sing katon mata langsung, lan mula arupa komet sing katon mata langsung sing mesthi bali manèh jroning rentang umur manungsa. Kamunculané ing sadawané sajarah duwé pengaruh sing gedhé marang sajarah manungsa, senajan nalika katon ora ditepungi minangka obyèk sing padha tekan abad kaping-17. Komet Halley pungkasan muncul ing tata surya nalika taun 1986, lan bakal muncul manèh ing patengahan tèun 2061.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komèt_Halley&oldid=826239"