Komèt Halley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Komet Halley

Komet Halley iku sawijining komet sing katon saka bumi saben 75-76 taun. Sacara resmi dijenengi 1P/Halley, jeneng lumrahé diwènèhakeé miturut jeneng Edmund Halley. Komet iki arupa komet paling misuwur ing antarané komet-komet periodhik liyané. Sanajan ing saben abad akèh komet mawa periode dawa sing muncul kanthi luwih padhang lan dahsyat, Halley iku siji-sijiné komet mawa periode cendhak sing katon mata langsung, lan mula arupa komet sing katon mata langsung sing mesthi bali manèh sajeroning rentang umur manungsa. Kamunculané ing sadawané sajarah duwé prabawa sing gedhé marang sajarah manungsa, sanajan nalika katon ora ditepungi minangka obyèk sing padha tekan abad kaping-17. Komet Halley pungkasan muncul ing tata surya nalika taun 1986, lan bakal muncul manèh ing patengahan tèun 2061.

Pranala njaba[besut | besut sumber]