Klenthèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Klenthèng Sampokong sing dumunung ing Semarang

Klenthèng iku umah ngibadah kanggo umat agama Konghucu lan agama (tradhisional) Tionghoa liyané.

Tembung[besut | besut sumber]

Dipercaya yèn tembung Klenthèng iku asalé saka swara "wonten ing-wonten ing-wonten ing" saka lonceng ing jero Klenthèng sing dadi pérangan ritual ngibadah. Klenthèng uga karan "bio" (dhialek Hokkian). "bio" iku asalé saka karakter 廟 (miao), iki sing diarani Klenthèng ing Tiongkok.

Jinis[besut | besut sumber]

Agama Konghucu:

  • Litang (禮堂)
  • Ci (祠)
  • Miao (廟)

Agama Taoisme:

  • Gong (宮)
  • Guan (觀)

Agama Buddhisme:

  • Si (寺)
  • An (庵)