Kiwil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kiwil
Kiwil 002 mai.jpg
Lair Wildan Delta
Pakaryan aktor, pelawak

Kiwil duwé jeneng asli Wildan Delta.[1] Kiwil iku salah sijiné pelawak kang misuwur bisa nirokaké swarane da'i kondhang, Zainuddin MZ.[1] Kiwil iku wong lanang kang lair ing kutha Jakarta taun 10 Agustus 1972.[1]

Kauripan pribadhiné Kiwil uga dadi sorotan pers.[1] Kabèh mau amarga pelawak Indonesia iki milih urip poligami.[1] Kiwil nduwéni bojo kang cacahé loro.[1] Bojoné Kiwil kang nomer loro jenengé Meggi.[1] Meggi nganggep Kiwil ora adil sajeroning bebojonan lan luwih tresna karo bojoné kang sepisanan.[1] Nanging Meggi isih mènèhi kalodhangan kanggo Kiwil supaya bisa ngowahi tandak-tanduké mau.[1] Saliyané aktif dadi pelawak, Kiwil uga njajal akting ing layar lebar.[1] Film kang tau dibintangi Kiwil kaya ta filem kang judhule SETAN BUDEG nalika taun 2008, TULALIT (2008), lan TIREN: MATI KEMAREN (2008).[1] Film kang paling anyar kang dibintangi Kiwil ya iku filem kang judhulé TUSUK KUNTILANAK taun 2009.[1] Ing filem iki, Kiwil akting bareng karo Dewi Perssik.[1] Kiwil nerangaké yèn sesambungané dhèwèké karo bojoné kang sepisanan lan kang kapindho tansah apik.[2] Kiwil nerangaké kunciné ya iku kuduné nduwéni sikap adhil ing rumah tanggané.[2] Kiwil uga nerangake yèn dhèwèké ora nolak yèn kudu kawin manèh.[2] Kiwil nerangaké supaya harmonis kuduné ora kena pilih kasih tumrap bojo kang kapisan apadené kang kapindho.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 9 September 2011)
  2. a b c d selebriti.indonesiaselebriti.com(dipunundhuh tanggal 9 September 2011)