Kim Tae-hee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kim Tae-hee
LG 옵티머스 3D & LG 시네마 3D TV CF 촬영 사진 (cropped).jpg
Kim Tae-hee as LG Optimus 3D & LG Cinema 3D model, in September 2011
Lair (1980-03-29) 29 Maret 1980 (umur 36)
Ulsan,[1] South Korea
Bangsa South Korean
Almamater Seoul National University
Pakaryan Actress, Model
Taun aktif 2001 – present
Dhuwur 162 m (531 ft 6.0 in)[2]
Dulur Lee Wan (brother)
Sana jaringan http://www.sp-kimtaehee.net/
Jeneng Koréa
Hangul 김태희
Hanja 金泰希
Alihaksara sing Disampurnakaké Gim Tae-hui
McCune–Reischauer Kim T'ae-hŭi

Kim Tae-hee (Korea: 김태희, lair 29 Maret 1980) ya iku salah sawijining artis Korea Kidul lan fotomodèl. Kim Tae-hee misuwur amarga perane kang ana rong film Iris, Love Story ing Harvard, My Princess, lan Stairway to Heaven.

Asal-usul[besut | besut sumber]

Kim Tae-hee lair tanggal 29 Maret 1980 ing Ulsan, Korea Selatan. Kim Tae-hee anak nomor loro saka telu sedulur. Kim nduweni mbakyu lan adik lanang, Lee Wan sing uga dadi aktor lan metu ana ing serial televisi Stairway to nn.Heaven. Kim pindah ning Ulsan kanggo sekolah lan dadi siswi sing pinter lan bijine uga akèh sing sampurna. Ing taun 2005, dhèwèké lulus kuliah saka [[Seoul National University lulus lan nyandhang gelar Fashion Design.

Karir[besut | besut sumber]

Kim miwiti karir saka donya hiburan dadi modhel lan iklan televisi. Kim miwiti dadi bintang kang ana ing serial TV populer SBS Stairway to heaven. Saliyane mbintangi ning film Forbiden Love, ana ing film iki Kim intok penghargaan Newcomer award. Kim uga nate mbintangi film [[The Restless lan film dagelan romansa ya iku Mars.

Ing taun 2009, Kim mbintangi film action Iris karo bintang liyane ya iku Lee Byung-hun. Film Iris uga misuwuwr amarga biyaya prodhuksine paling dhuwuwr lan paling sukses tinimbang film liyane sing nate digawe. Film sing uga nate dibintangi Kim ya iku Grand Prix ningfilm iki dhèwèké dadi Joki Jaran. Sawise

Sabubare sukses ning film Iris, Kim dadi pemeran utama ana ing film komedi My Princess bareng Song Seung-heon. Film iki wiwit diputer awit tanggal 5 Januari 2011.

Pungkasan taun 2011, Kim mbintangi drama Boku Jepang ning kono Kim dadi Han Yuna.

Filmography[besut | besut sumber]

Drama[besut | besut sumber]

Year Title Role Network
2002 Let's Go SBS
2003 Screen Kim So-hyun SBS
A Problem At My Younger Brother's House Park Su-jin SBS
Stairway to Heaven Han Yoo-ri SBS
2004 Forbidden Love Yoon Shi-yeon KBS
Love Story in Harvard Lee Soo-in SBS
2009 Iris Choi Seung-hee KBS2
2011 My Princess Lee Seol MBC
Boku to Star no 99 Nichi Han Yuna Fuji TV

Film[besut | besut sumber]

Year Title Role
2001 Last Present (short appearance) Young Jung-yeon
2002 New Citizen (short film)
2006 The Restless So-hwa/Yon-hwa
2007 Venus and Mars Yoon Jin-ah
2010 Grand Prix Seo Ju-hee
Iris: The Movie Choi Seung-hee

Music Video[besut | besut sumber]

Year Song Artist
"Project" Joy
2002 "Letter" G.o.d
2003 "Only" The Jun
2004 "Don't Go Away" Park Yong Ha

Awards[besut | besut sumber]

References[besut | besut sumber]

  1. ^ (꿈은 이루어진다)온몸에 2도화상 서정은양 김태희씨와 촬영 , Donga Ilbo, Retrieved 23 Nov. 2011.(ko)
  2. ^ Kim lies about her height?. Hankyung, Retrieved 10 Jan. 2012.(ko)
  3. ^ a b http://www.artsnews.co.kr/news/55892
  4. ^ a b http://www.dramabeans.com/2009/12/2009-kbs-drama-awards/
  5. ^ "김태희" (ing Korean). Cine21. 
  6. ^ "Winners at the 2004 KBS Drama Awards". Korea Tourism Organization. Dijupuk 16 June 2012. 

External links[besut | besut sumber]


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kim_Tae-hee&oldid=1080146"