Kim Tae-hee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kim Tae-hee (Korea: 김태희, lair 29 Maret 1980) yaiku salah sawijining artis Korea Selatan lan modhel. Kim Tae-hee misuwur amarga perane kang ana iong film Iris, Love Story ing Harvard, My Princess, lan Stairwy to Heaven.

Kim Tae-hee

Kim Tae-hee as LG Optimus 3D & LG Cinema 3D model, in September 2011
Lair 29 Maret 1980 (umur 34)
Ulsan,[1] South Korea
Kabangsan South Korean
Alma mater Seoul National University
Pakaryan Actress, Model
Taun aktif 2001 – present
Dhuwur 1.62 m (5 ft 4 in)[2]
Kulawarga Lee Wan (brother)
Jeneng Koréa
Hangeul 김태희
Hanja 金泰希
Alih Aksara sing disampurnakaké Gim Tae-hui
McCune–Reischauer Kim T'ae-hŭi
Website
http://www.sp-kimtaehee.net/

Asal-usul[sunting | sunting sumber]

Kim Tae-hee lair tanggal 29 Maret 1980 ing Ulssn, Korea Selatan. Kim Tae-hee anak nomor loro saka telu sedulur. Kim nduweni mbakyu lan adik lanang, Lee Wan sing uga dadi aktor lan metu ana ing serial televisi Stairway to nn.Heaven. Kim pindah ning Ulsan kanggo sekolah lan dadi siswi sing pinter lan bijine uga akeh sing sampurna. Ing taun 2005, dheweke lulus kuliah saka [[Seoul National University lulus lan nyandhang gelar Fashion Design.

Karir[sunting | sunting sumber]

Kim miwiti karir saka donya hiburan dadi modhel lan iklan televisi. Kim miwiti dadi bintang kang ana ing serial TV populer SBS Stairway to heaven. Saliyane mbintangi ning film Forbiden Love, ana ing film iki Kim intok penghargaan Newcomer award. Kim uga nate mbintangi film [[The Restless lan film dagelan romansa yaiku Mars.

Ing taun 2009, Kim mbintangi film action Iris karo bintang liyane yaiku Lee Byung-hun. Film Iris uga misuwuwr amarga biyaya prodhuksine paling dhuwuwr lan paling sukses tinimbang film liyane sing nate digawe. Film sing uga nate dibintangi Kim yaiku Grand Prix ningfilm iki dheweke dadi Joki Jaran. Sawise

Sabubare sukses ning film Iris, Kim dadi pemeran utama ana ing film komedi My Princess bareng Song Seung-heon. Film iki wiwit diputer awit tanggal 5 Januari 2011.

Pungkasan taun 2011, Kim mbintangi drama Boku Jepang ning kono Kim dadi Han Yuna.


Filmography[sunting | sunting sumber]

Drama[sunting | sunting sumber]

Year Title Role Network
2002 Let's Go SBS
2003 Screen Kim So-hyun SBS
A Problem At My Younger Brother's House Park Su-jin SBS
Stairway to Heaven Han Yoo-ri SBS
2004 Forbidden Love Yoon Shi-yeon KBS
Love Story in Harvard Lee Soo-in SBS
2009 Iris Choi Seung-hee KBS2
2011 My Princess Lee Seol MBC
Boku to Star no 99 Nichi Han Yuna Fuji TV

Film[sunting | sunting sumber]

Year Title Role
2001 Last Present (short appearance) Young Jung-yeon
2002 New Citizen (short film)
2006 The Restless So-hwa/Yon-hwa
2007 Venus and Mars Yoon Jin-ah
2010 Grand Prix Seo Ju-hee
Iris: The Movie Choi Seung-hee

Music Video[sunting | sunting sumber]

Year Song Artist
"Project" Joy
2002 "Letter" G.o.d
2003 "Only" The Jun
2004 "Don't Go Away" Park Yong Ha

Awards[sunting | sunting sumber]

References[sunting | sunting sumber]

External links[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kim_Tae-hee&oldid=834422"