Park Yong Ha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Park Yong Ha
Park Yong-ha
Génre Pop, K-Pop, J-Pop
Pakaryan singer, actor
Piranti Vocals
Mangsa akarya 1994–2010

Park Yong Ha
Hangul 박용하
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Bak Yong-ha
McCune–Reischauer Pak Yongha

Park Yong-ha (lair ing Seoul, 12 Agustus 1977 – pati di Seoul, 30 Juni 2010 ing yuswa 32 taun) ya iku penyanyi lan aktor Korea Selatan.[1] Dheweké dikenal dadi penyanyi sukses lan aktor kang ngasilaké pirang-pirang album lan single.[1] Lagu-laguné mau ora mung dirilis ing Korea ananging uga ing Jepang, di gawangi agen 2 ya iku Yona Entertainment ning Korea lan Up-Front Agency ing Jepang.[1] Sakwisé karir kang gemilang mau, Park ditemukaké ninggal dunya déning ibuné ing omahé.[1] Penyebabé diperkiraké kerana bunuh diri. dheweké ditemukaké nggantung nggunakaké kabel charger camcorder.[1]

Ing sajarah Kariré, diwiwiti taun 1994 wektu dheweké nggabung ana ing drama THEME THEATER.[1] Banjur taun 2002 jeneng Park banjur mulai kondhang ing masarakat Asia amarga peran kang dilakoni ing drama serial kondhang WINTER SONATA bebarengan karo Bae Yong Joon lan Choi Ji-Woo.[1] Banjur taun 2003 dheweké miwiti karir dadi penyanyi.[1] Salah siji saka laguné kang judulé Just For Yesterday dadi soudtrack ana ing drama ALL IN kang dibintangi déning Lee Byung Hun lan Song Hye Kyo.[1] Laguné uga ana kang dadi hit manggon ing posisi paling nduwur tangga lagu Oricon, Say Goodbye.[1]

Dheweké uga tau dadi modhel kanggo toko bebas bea Lotte bareng Rain.[1] Banjur vakum kurang luwih 5 taun suwené.[1] Dheweké mulai aktif manèh nalika mainaké peran ing drama-drama Korea, kayata ing drama serial kaya ON AIR, THE SCAM, lan THE SLINGSHOT.[1]

Wara-wara babagan ninggal donyané aktor Korea Selatan, Park Yong Ha dadi berita heboh kanggo para penggemaré.[2] [2] Bintang film kang kondhang iki ditemokaké wis ora ana nyawané ing kamaré dhewe.[2] Ibu aktor/penyanyi iki kang nemukaké dheweké ninggal nggantung diri karo kabel elektrik.[2] Sadhurungé ninggal donya, ora ana tanda-tanda kang ngiringi Park mungkasi uripé.[2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Drama serial[besut | besut sumber]

Serial drama kang tau dibintangi déning Park Yong Ha[1]:

  • WHAT A TOUGH WOMAN (1997)
  • MORE THAN LOVE
  • SNOWFLAKES (2001, KBS)
  • SOMUN (2001)
  • SUNFLOWER (2000)
  • WINTER SONATA (2002, KBS)
  • LOVING YOU (2002)
  • TOKYO WANKEI (2004)
  • ON AIR (2008)
  • THE SLINGSHOT (2009)

Film[besut | besut sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Park Yong Ha[1]:

  • IF IT SNOWS ON CHRISTMAS (1998)
  • ALTHOUGH IT IS HATEFUL AGAIN 2002 (2002)
  • THE SCAM (2009)

DISKOGRAFI[besut | besut sumber]

Diskografi déning Park Yong Ha[1]:

  • DEAR LOVE
  • I LOVE YOU SO MUCH
  • JUST FOR YESTERDAY
  • PARK YONG HA I MISS YOU VERY MUCH

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)Biografi Park Yong-Ha dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e (id)Park Yong Ha Sempat Memijat Kaki Ayahnya dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Park_Yong_Ha&oldid=1093716"