Ki Harsono Siswocarito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Harsono Siswocarito salah satunggil panganggit wayang mbeling ingkang dipunterbitaken ing koran Suara Merdeka lan tabloid Cempaka kapungkur. Sanggitan Ki Harsono Siswocarito bènten sareng panyanggit sanèsipun amargi nganggé estetika sastra pedhalangan kados suluk murwa utawi pelungan, nyandra janturan lan pocapan, antawacana utawi caturan , swara lan omomatopia kados lakon wayang lampahan nanging disanggit nganggo gagrak anyar.

Saiki Ki Harsono Siswocarito lagi nggagas Lakonet, ya iku lakon sing dipakeliraken ing internèt. Lakonet punika salah satunggil genre Wayang Citra ingkang saged ugi disebat Wayangmaya amargi nganggé mediamaya internèt.

Lakonet ingkang sampun dianggit Ki Harsono Siswocarito punika Nurkala Kalimantra Gawe Geger Suralaya, Gitadarma Dr Mintaraga, lan Prof Dr Bima Tanayatatwa. Seratan sanèsipun Sastra Pedhalangan.