Wayangmaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wayangmaya miturut Ki Harsono Siswocarito saged ugi sinebat Wayang Citra amargi wontenipun ing mediamaya lan wayangipun nganggé citra (image) utawi gambar, grafis, foto, animasi lan digital. Wayang ingkang ginambar ing kertas naminipun wayang kertas, ginambar ing kulit punika wayang kulit, nanging upami sampun ginambar ing layarmaya dados Wayangmaya utawi Wayang Citra. Wayangmaya saged dipunkembangaken dados wayang grafis, wayang animasi, wayang digital lan sanès-sanèsipun.