Khichdi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Khichdi
Dall Khichdi.jpg
A bowl of dal khichdi served with achaar
Jeneng liyanéKhichri, khichadi, khichdee, khichadi, khichuri (Bengali), khisiri (Assamese), khechidi (Odia), kisuri (Sylheti), khichari, kitcheree, kitchree
Tlatah utawa prajaIndian Subcontinent
Woworan pokokRice, lentils, spices
VariasiMoong dal khichri, bajra-ri-khichri (Rajasthani millet khichri), sadi khichri (lentil and rice khichri)
Buku masakan: Khichdi  Médhia: Khichdi
Khichdi prasāda dadi ing areca Bowl tradisional -leaf, Bengaluru

Khichdi ( pronounced  ), yaiku sajian ing masakan Asia Kidul sing digawe saka beras lan kacang ( dal ), nanging jenis liyane kalebu <i id="mwHA">bajra</i> lan mung dal kichri . Ing budaya India, dianggep minangka salah sawijining panganan padhet pisanan sing dipangan bayi. [1] Umat Hindu, sing ora mangan pari-parian sajrone pasa, mangan Sabudana Khichadi digawe saka sagu . [2] [3] Kichri minangka bubur asin. Dalia minangka bubur manis liyane sing padha digawe saka gandum utawa gandum utawa gandum sing dicampur karo gula lan susu. [4]

Khichdi minangka inspirasi kanggo kedgeree masakan Anglo-India . [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hetal of MasterChef U.S. season 6
  2. Sean Williams, 2015, "The Ethnomusicologists' Cookbook, Volume II: Complete Meals from around the world", Routledge Taylor & Francis group, page 37.
  3. Uma Aggarwal, 2009, "The Exquisite World of Indian Cuisine", Allied Publications, page 106.
  4. Charmaine O' Brien, 2013, "The Penguin Food Guide to India", Penguin Books Penguin Books.
  5. Lobscouse and Spotted Dog; Which It's a Gastronomic Companion to the Aubrey/Maturin Novels, Anne Chotzinoff Grossman and Lisa Grossman Thomas, Norton, 1997, p. 12. ISBN 978-0-393-32094-7