Khao khluk kapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Khao khluk kapi
Khao.kluke.kapi-01.jpg
Khao khluk kapi with various toppings
JinisRice dish
AjanganMain course
Panggonan asalCentral Thailand (adapted from the original Mon dish)
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanThailand
Buku masakan: Khao khluk kapi  Médhia: Khao khluk kapi

Khao khluk kapi ( Thai: ข้าวคลุกกะปิ , kocapan [kʰâːw kʰlúk kāpìʔ] ; kadhangkala dieja minangka khao kluk kapi ) yaiku sajian rasa ing masakan Thailand sing kasusun saka bahan-bahan utama nasi goreng sing dicampur karo pasta udang, sing terakhir diarani "kapi" ing basa Thai . Panganan biasane disajikake karo sawetara lawuh utawa topping, kayata irisan timun, irisan bawang, bawang utawa ungu, udang goreng utawa digoreng, mangga ijo sing diiris utawa diiris tipis, mrica, mrica cabai goreng, diiris omelet endhog tipis utawa crêpe, daging babi panggang sing legi, weteng daging babi ( mu wan Cina), sosis Tionghoa kayata kun chiang, lan mackerel, lan liya-liyane. Wis diterangake minangka sajian salad saben sayuran sing ana ing sajian, lan duwe rasa rasa asin saben pasta udang, rasa legi saben woh-wohan, lan spiciness, saben mrico cabai.