Khakhra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Khakhra
Khakhra bröd.png
Three khakhra
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaGujarat
Woworan pokokMat bean, wheat flour
Buku masakan: Khakhra  Médhia: Khakhra

Khakhra minangka krupuk tipis sing umum ditemokake ing masakan Gujarati ing sisih kulon India, utamane ing antarane Jains . Iki digawe saka kacang mat, glepung gandum lan minyak. Biasane disajeni nalika sarapan. Ana variasi ing metode persiyapan, nanging umume cara ing ngisor iki diamati. Glepung gandum (lan / utawa glepung olahan), uyah lan masala dicampur. Lenga, banyu utawa susu ditambahake banjur diuleni kanggo adonan empuk. Adonan iki banjur digulung dadi bal cilik lan dirata. Iki banjur dipanggang kanthi panas sing alon lan dipencet liwat penet kayu, nganti warna sing garing lan coklat enom.

Khakhra nganggo bubuk chutney kacang