Kerajaan Minanga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Minanga
Malayu
645–682
Kutha krajan Minanga
Hulu Sungai Batang Hari
Basa Melayu Kuna, Sanskerta
Pamaréntahan Monarki
Sajarah
 •  Established 645
 •  Invasi Sriwijaya 682
Valutah Koin emas dan perak
Sawisé
Sriwijaya
Dharmasraya
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Karajan Minanga iku Karajan Melayu kang ana ing taun 645. Pawarta ngenani anané karajan iki saka buku T'ang-Hui-Yao kang diripta déning Wang p'u ing taun 961 nalika jaman Dinasti Tang, nyritakake keraajn iki ngirimake utusan menyang Cina ing taun 645 kang pisanan.[1] Saliyané iku, didhukung anané Prasasti Kedukan Bukit ing taun 682.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Slamet Muljana, 2006, Sriwijaya, Yogyakarta: LKIS.

Cithakan:Pratélan Suku-suku Minang