Kerajaan Minanga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Minanga
Malayu
645–682
Kutha krajan Minanga
Hulu Sungai Batang Hari
Basa Melayu Kuna, Sanskerta
Pamaréntahan MonarkiG
Sujarah
 •  Established 645
 •  Invasi Sriwijaya 682
Valuta Koin emas dan perak
Sawisé
Sriwijaya
Dharmasraya
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Kerajaan Minanga iku Krajaan Melayu kang ana ing taun 645. Pawarta ngenani anane kerajaan iki saka buku T'ang-Hui-Yao kang diripta déning Wang p'u ing taun 961 nalika jaman Dinasti Tang, nyritakake keraajn iki ngirimake utusan menyang Cina ing taun 645 kang pisanan.[1] Saliyane iku, didhukung anane Prasasti Kedukan Bukit ing taun 682.

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Slamet Muljana, 2006, Sriwijaya, Yogyakarta: LKIS.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kerajaan_Minanga&oldid=1031535"