Kerajaan Minanga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Minanga
Malayu
645–682
Kutha krajan Minanga
Hulu Sungai Batang Hari
Basa Melayu Kuna, Sanskerta
Pamaréntahan Monarki
Sajarah
 •  Established 645
 •  Invasi Sriwijaya 682
Valutah Koin emas dan perak
Sawisé
Sriwijaya
Dharmasraya
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Karajan Minanga iku Karajan Melayu kang ana ing taun 645. Pawarta ngenani anané karajan iki saka buku T'ang-Hui-Yao kang diripta déning Wang p'u ing taun 961 nalika jaman Dinasti Tang, nyritakake keraajn iki ngirimake utusan menyang Cina ing taun 645 kang pisanan.[1] Saliyané iku, dijurung anané Prasasti Kedukan Bukit ing taun 682.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Slamet Muljana, 2006, Sriwijaya, Yogyakarta: LKIS.


Cithakan:Pratélan Suku-suku Minang