Kelechi Iheanacho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kelechi Iheanacho
Kelechi Iheanacho-Nigeria.jpg
Iheanacho ing Tim Nasioanal Nigèria
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kelechi Promise Iheanacho[1]
Tanggal lair (1996-10-03) 3 Oktober 1996 (umur 23)[1]
Papan lair Imo, Nigeria
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 8
Karir nom
2011–2014 Taye Academy
2014–2015 Manchester City
2014–2015Columbus Crew (silihan)
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015–2017 Manchester City 46 (12)
2017–saiki Leicester City 9 (0)
Tim nasional
2013 Nigeria U17 7 (8)
2015– Nigeria U20 2 (0)
2015–saiki Nigeria 13 (8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:55, 2 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18:27, 14 November 2017 (UTC)

Kelechi Promise Iheanacho (lair 3 Oktober 1996) ya iku pamain bal-balan profésional Nigeria sing main kanggo klub Liga Primér Inggris Leicester City F.C. lan timnas Nigeria. Dhèwèké tau main ing klub Manchester City,[2] uga skuad Nigeria sing menang Piala Dunia U-17 FIFA 2013 lan tim U-20 Nigeria ing Piala Dunia FIFA U-2015 2015. Iheanacho mlebu tim senior Manchester City kanggo mangsa 2015-16.[3][4]

Karir klub[besut | besut sumber]

Manchester City[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Iheanacho lair ing nagara Imo.[1] Minangka isih nom-noman, dhèwèké latian bal ing Akademi Taye ing Owerri, ibukutha Imo. Mbéla Timnas Nigeria ing Piala Dunia U-17 FIFA 2013 mimpin kanggo kapentingan saka klub ing Eropa; kalebu ing Arsenal, Sporting Clube de Portugal lan Porto.[5] Ing Dhésèmber 2012, Iheanacho lunga menyang Inggris kanggo ngrembug kontrak karo Manchester City. Dhèwèké mlebu kontrak pra-kontrak karo klub kasebut, ngetokaké niyat mènèhi tandha resmi kanggo City ing ulang tahuné ing tanggal 18 Oktober 2014. Ing wektu iku, dhèwèké bali menyang Nigeria.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Iheanacho: Kelechi Promise Iheanacho". BDFutbol. Dijupuk 26 January 2018. 
  2. "Kelechi Iheanacho scores brace in Manchester United U21 defeat". Goal.com. 
  3. "Iheanacho in City's first team squad next season". Football - StarAfrica.com. Diarsip saka sing asli ing 26 January 2018. 
  4. Rob Pollard. "Why Kelechi Iheanacho Will Be the Next Star to Come Through Man City's Academy". Bleacher Report. 
  5. "Man City set to miss out on Nigerian wonderkid". Talksport. 31 December 2013. Dijupuk 26 January 2018.