Kebon Raja Frankfurt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kebon Raja Frankfurt
Manuk Woodpecker ana ing sapucuké wit ing Frankfurt
Tanggal dibuka 1858; 160 taun kapungkur (1858)[1]
Lokasi Bernhard-Grzimek-Allee 1,
60316 Frankfurt, Hesse, Germany
Land area 11 ha (27 acres) [2]
Koordinat 50°06′56″N 8°42′11″E / 50.115583°N 8.703139°E / 50.115583; 8.703139Koordhinat: 50°06′56″N 8°42′11″E / 50.115583°N 8.703139°E / 50.115583; 8.703139
Gunggung sato kéwan Kira-kira ana 4.500 kéwan[2]
Gunggung spesies Jumlahé ana 450 spésies[2]
Cacah pengunjung setaun 830.193 (2015)[2]
Kanggotaan WAZA, EAZA, VdZ
Tampilan wigati Asiatic lion, Gorilla, Spectacled bear, Sumatran tiger
Sing duwé Frankfurt
Situs wèb zoo-frankfurt.de

Kebon Raja Frankfurt iku sawijiné papan panangkaran kéwan lan papan wisata ana ing kutha Frankfurt, nagara Jerman. Kebon raja iki ngadèg ana ing sisih kulon saka kutha ing Jerman iku. Ana punjul 4.500 jinis kéwan sapunika dadi koleksi saka kebon raja iki [3]. Kebon raja Frankfurt iku ngadèg ana ing lahan sakambané 11 hektar are, uga saged nampung urip kéwan sapunika 510 jinis spésies [4]. Papan panggonan iki uga sampun ana lan dibuka miwiti taun 1858. Gènèya kalébu salah sawiji papan panggonan awis lan tuwa, kebon raja Frankfurt iku papan wisata awis nomèr loro saka kebon raja Berlin [5].

Sajarah Kebon Raja Frankfurt[besut | besut sumber]

Kebon raja Frankfurt dikelola karo pamaréntah kurha Frankfurt salajengipun uga dikelola bareng Frankfurt Zoological Society. Komunitas iki duwé gawé ngurus manajemen la uga aneka rupa tehnis saka pangurusan kebon raja. Kebon raja Frankfurt ngadèg ana ing taun 1858.

Kaca pranala[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Kaca wacanan lajèng[besut | besut sumber]