Kebon Raja Frankfurt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kebon Raja Frankfurt
Schwarzspecht.jpg
Manuk Woodpecker ana ing sapucuké wit ing Frankfurt
Tanggal dibuka1858; 163 taun kapungkur (1858)[1]
LokasiBernhard-Grzimek-Allee 1,
60316 Frankfurt, Hesse, Germany
Land area11 ha (27 acres) [2]
Koordinat50°06′56″N 8°42′11″E / 50.115583°N 8.703139°E / 50.115583; 8.703139Koordhinat: 50°06′56″N 8°42′11″E / 50.115583°N 8.703139°E / 50.115583; 8.703139
Gunggung sato kéwanKira-kira ana 4.500 kéwan[2]
Gunggung spesiesJumlahé ana 450 spésies[2]
Cacah pengunjung setaun830.193 (2015)[2]
KanggotaanWAZA, EAZA, VdZ
Tampilan wigatiAsiatic lion, Gorilla, Spectacled bear, Sumatran tiger
Sing duwéFrankfurt
Situs wèbzoo-frankfurt.de

Kebon Raja Frankfurt iku sawijiné papan panangkaran kéwan lan papan wisata ana ing kutha Frankfurt, nagara Jerman. Kebon raja iki ngadèg ana ing sisih kulon saka kutha ing Jerman iku. Ana punjul 4.500 jinis kéwan sapunika dadi koleksi saka kebon raja iki [3]. Kebon raja Frankfurt iku ngadèg ana ing lahan sakambané 11 hektar are, uga saged nampung urip kéwan sapunika 510 jinis spésies [4]. Papan panggonan iki uga sampun ana lan dibuka miwiti taun 1858. Gènèya kalébu salah sawiji papan panggonan awis lan tuwa, kebon raja Frankfurt iku papan wisata awis nomèr loro saka kebon raja Berlin [5].

Sajarah Kebon Raja Frankfurt[besut | besut sumber]

Kebon raja Frankfurt dikelola karo pamaréntah kurha Frankfurt salajengipun uga dikelola bareng Frankfurt Zoological Society. Komunitas iki duwé gawé ngurus manajemen la uga aneka rupa tehnis saka pangurusan kebon raja. Kebon raja Frankfurt ngadèg ana ing taun 1858.

Kaca pranala[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Kurzer Überblick der Geschichte des Frankfurter Zoos" (ing basa German). Dibukak ing 13 September 2016.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. a b c d Itungan jumlah lahan Kebon raja Frankfurt
  3. Koleksi kéwan ana ing kebon raja Frankfurt
  4. Spesies kéwan urip kebon raja Frankfurt
  5. Kebon raja Berlin

Kaca wacanan lajèng[besut | besut sumber]