Kathok cendhèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wong loro nganggo celana pendek (Argentina, 2011)

Kathok cendek yaiku sandhangan sing dienggo ing area panggul, ngubengi pinggang lan dipisahake kanggo nutupi sisih ndhuwur sikil, kadang nganti dhengkul nanging ora nutupi dawa sikil . Dheweke diarani "celana pendek" amarga versi celana panjang sing cendhak, sing nutupi kabeh sikil, nanging dudu sikil. Celana pendek biasane dienggo ing cuaca sing anget utawa ing lingkungan sing nyenengake lan aliran udara luwih penting tinimbang nglindhungi sikil.

Ana macem-macem celana pendek, wiwit clono dowo sing dhengkul, ing sawetara kahanan bisa dadi sandhangan resmi nganti klambi pantai lan celana pendek atletik. Sawetara jinis kathok cendhak biasane dienggo para wanita, kayata culottes, yaiku rok sing dipérang kaya sepasang kathok cendhak sing longgar.