Paritas daya tuku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kaseimbangan kemampuan blanja, kadhangkala uga disebut paritas daya beli (basa Inggris: purchasing power parity - PPP) sajeroning èlmu ékonomi iku metodhe sing dipigunakaké kanggo ngitung alternatif aji tukar antar mata uang saka rong nagara. PPP ngukur sepira akèhé sawiji mata uang bisa tuku sajeroning pangukuran internasional (racaké dolar), amarga barang lan jasa duwé rega sing béda ing manéka nagara.

Aji tukar PPP dipigunakaké sajeroning perbandingan internasional tumrap standar urip. PDB sawijining nagara wiwitané diitung sajeroning mata uang lokal, dadi perbandingan antara rong nagara mbutuhaké konvèrsi mata uang. Perbandingan migunakaké aji tukar nyata dianggep ora nyata, amarga ora nuduhaké prabédan rega antar nagara. Prabédan antara PPP lan aji tukar nyata bisa béda akèh. Upamané, PDB per kapita ing RRC watara AS$1.400, déné miturut PPP ya iku watara AS$6.200. Déné PDB nominal per kapitané ya iku watara AS$37.600, ananging PPP-né mung AS$31.400.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]