Karl Pearson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karl Pearson
Karl Pearson 2.jpg
Karl Pearson (né Carl Pearson)
Lair (1857-03-27)27 Maret 1857
Islington, London, England
Pati 27 April 1936(1936-04-27) (umur 79)
Coldharbour, Surrey, England
Padunungan England
Bangsa British
Alma mater University of Cambridge
University of Heidelberg
Kondhang ing Pearson distribution
Pearson's r
Pearson's chi-squared test
Phi coefficient
Bebungah Darwin Medal (1898)
Karièr ngèlmiah
Babagan Lawyer, Germanist, eugenicist, mathematician and statistician (primarily the latter)
Institutions University College, London
King's College, Cambridge
Mrabawani Francis Galton
Kaprabawan Philip Hall
John Wishart

Karl Pearson (27 Maret 185727 April 1936) ya iku kontributor utama ing wiwit, kamajuan statistika saéngga didadegake disiplin élmu kang ditrapake tumuju ing bidangé. Panjenengané madegake Departemen Statistika Trapan ing University College London ing mangsa taun 1911, kang tumuju miangka jurusan statistika kapisanan ana ing donya sajeroning perguruan tinggi.

Pearson gadhah garwa ya iku panjenengané Maria Sharpe taun 1890 uga dikaruniai telu putra.Putra kapisanan Egon Sharpe Pearson, kang duwé kalungguhan Ketua Departemen Statistika Terapan ing University College.