Karl Pearson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karl Pearson
Karl Pearson 2.jpg
Karl Pearson (né Carl Pearson)
Lair(1857-03-27)27 Maret 1857
Islington, London, England
Pati27 April 1936(1936-04-27) (umur 79)
Coldharbour, Surrey, England
PadununganEngland
BangsaBritish
Alma materUniversity of Cambridge
University of Heidelberg
Kondhang ingPearson distribution
Pearson's r
Pearson's chi-squared test
Phi coefficient
BebungahDarwin Medal (1898)
Karièr ngèlmiah
BabaganLawyer, Germanist, eugenicist, mathematician and statistician (primarily the latter)
InstitutionsUniversity College, London
King's College, Cambridge
MrabawaniFrancis Galton
KaprabawanPhilip Hall
John Wishart

Karl Pearson (27 Maret 185727 April 1936) ya iku kontributor utama ing wiwit, kamajuan statistika saéngga didadegake disiplin ngèlmu kang ditrapake tumuju ing bidangé. Panjenengané madegake Departemen Statistika Trapan ing University College London ing mangsa taun 1911, kang tumuju miangka jurusan statistika kapisanan ana ing donya sajeroning perguruan tinggi.

Pearson gadhah garwa ya iku panjenengané Maria Sharpe taun 1890 uga dikaruniai telu putra.Putra kapisanan Egon Sharpe Pearson, kang duwé kalungguhan Ketua Departemen Statistika Terapan ing University College.