Karl Pearson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karl Pearson
Karl Pearson (né Carl Pearson)
Karl Pearson (né Carl Pearson)
Miyos (1857-03-27)27 Maret 1857
Islington, London, England
Tilar donya 27 April 1936(1936-04-27) (umur 79)
Coldharbour, Surrey, England
Dalem England
Kabangsan British
Bidhang Lawyer, Germanist, eugenicist, mathematician and statistician (primarily the latter)
Lembaga University College, London
King's College, Cambridge
Lulusan saking University of Cambridge
University of Heidelberg
Kaahlian Pearson distribution
Pearson's r
Pearson's chi-squared test
Phi coefficient
Mangaruhi Francis Galton
Dipunpangaruhi Philip Hall
John Wishart
Notable awards Darwin Medal (1898)
Agama Quaker (until 1879)[butuh rujukan]; Freethought thereafter

Karl Pearson (27 Maret 185727 April 1936) ya iku kontributor utama ing wiwit, kamajuan statistika sahingga didadegake disiplin élmu kang ditrapake tumuju ing bidangé. Panjenengané madegake Departemen Statistika Trapan ing University College London ing mangsa taun 1911, kang tumuju miangka jurusan statistika kapisanan ana ing donya jroning perguruan tinggi.

Pearson anggadahi garwa ya iku panjenengané Maria Sharpe taun 1890 uga dikaruniai telu putra .Putra kapisanan Egon Sharpe Pearson, kang nduwèni jabatan Ketua Departemen Statistika Terapan ing University College.Cithakan:Nagara-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karl_Pearson&oldid=1086571"