Kapila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kapila (Hindi: / Nepali कपिल ऋषि; Dewanagari: कपिल ऋषि; IAST: Kapila ṛṣi) inggih punika resi wonten kapitadosan Hindu. Panjenenganipun inkarnasi saking Dewa Wisnu. Kapila dipunpitadosi minangka salah satunggaling pendiri filsafat Smkhya. Wonten salebeting cariyos tradisional Hindu, menawi Kapila punika minangka katurunan Manu, wayahipun Brahma. Menawi wonten kitab Bhagawadgita, dipungambaraken Kapila minangka yogi pratapa kaliyan siddhi, utawi kakiyatan spiritual ingkang inggil.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapila&oldid=996393"