Kapila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kapila (Hindi: / Nepali कपिल ऋषि; Dewanagari: कपिल ऋषि; IAST: Kapila ṛṣi) inggih punika resi wonten kapitadosan Hindhu. Panjenenganipun inkarnasi saking Déwa Wisnu. Kapila dipunpitadosi minangka salah satunggaling pendiri filsafat Smkhya. Wonten salebeting cariyos tradisional Hindhu, manawi Kapila punika minangka katurunan Manu, wayahipun Brahma. Manawi wonten kitab Bhagawadgita, dipungambaraken Kapila minangka yogi pratapa kaliyan siddhi, utawi kakiyatan spiritual ingkang inggil.