Kali Pa Sak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kali Pa Sak
Pa Sak River bridge in Ayuttaya.JPG
Kapernah
Kahanan fisik
PungkasanéChao Phraya River at Ayutthaya Island
Dawané513 km (308 mi)
Pa Sak River floating east of Ayuttaya's old city.

Kali Pa Sak (Thai: แม่น้ำป่าสัก, RTGSMaenam Pa Sak, IPA: [mɛ̂ːnáːm pàː sàk], Pronunciation) iku sawijining kali sing mili ing Thailand tengah. Kali iki asal saka Distrik Amphoe Dan Sai, Provinsi Loei, ngliwati Provinsi Phetchabun. Sabanjuré kali iki mili liwat pérangan wétan saka Provinsi Lopburi lan Provinsi Saraburi, nganti pungkasané gabung karo Kali Lopburi ing lor-wétan Ayutthaya, lan gabung menyang Kali Chao Phraya ing sisih kidul-wétan kutha Ayutthaya.

Anak kali[besut | besut sumber]

Anak kali saka Kali Pa Sak kalebu Kali Lopburi, Muak Lek, Phung, Pa Daeng, Kong, Sonthi, Wang Chomphu, Na, Chun, Duk, Khon Kaen, Yai, Saduang Yai, Ban Bong, Tarang lan Kali Kali Phaya Klang.

Lembah Pa Sak[besut | besut sumber]

Dhaérah ilèn Kali Pa Sak kurang luwih jembaré 16,291 kilomèter pasagi. [1] Lembah Pa Sak Basin iki péranganing tlatah ilèn Kali Chao Phraya.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Basins of Thailand

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Thailand-geo-stub