Kali Hai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
The Hai River basin

Kali Hai (Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:No globals' not found.), sadurungé karan Bai He (Chinese: 白河; pinyin: Bái Hé; tegesé "kali putih"; Pei Ho ing sumber Kulonan), iku sawijining kali ing Cina kang mili ngliwati Beijing lan Tianjin menyang Teluk Bohai ing Segara Kuning.

Kali He iku dumadi saka lima kali kang kagabung ing Tianjin, ya iku Kanal Kidul, Kali Ziya, Kali Daqing, Kali Yongding, lan Kanal Lor. Kanal lor lan kidul kakaroné minangka péranganing Kanal gedhé utawa Grand Canal. Kanal kidul gabung karo Kali Wei ing Linqing. Kanal Lor gabung karo Bai He (utawa Kali Chaobai) ing Tongzhou. Kanal Lor (dadi siji karo Bai He) uga dadi siji-sijiné dalan banyu saka segara menyang Beijing. Mulané, wong "kulonan" (Éropah?) jaman biyèn ngarani kali Hai He minangka Bai He.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]