Kali Belawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kreteg sepur sandhuwuré Kali Belawan (ing taun 1920)

Kali Belawan iku kali kang mili ing Sumatra Utara, Indonésia. Kali iki ngliwati Kutha Medan lan Kabupaten Deli Serdang. Anak kali Belawan antarané: Kali Baharu, Kali Warak, lan Kali Paluh Manan. Kutha Medan ora mung diliwati Kali Belawan, nanging uga kali-kali liyané, antarané: Kali Badra, Kali Sikambing, Kali Pulih, Kali Babura, Kali Deli, Kali Sulang-Saling/Sei Kera.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Panduan Informasi Kota Medan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]