Kakawin Kuñjarakarna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kakawin Kuñjarakarna Dharmakathana iku gubahan tembang saka karya sastra gancaran; Kuñjarakarna. Sanadyan kakawin iki namung gubahan waé, nanging akèh prabédané. Contoné cacahé buta ing catuspata (prapatan dalan).

Banjur miturut Poerbatjaraka leléwaning basa kakawin iki apik banget.

Kakawin iki sing nulis ngarani awaké dhéwé 'mpu Dhusun'.

Wacan sabanjuré[besut | besut sumber]

A. Teeuw, S.O. Robson, A.J.B. Kempers, Kunjarakarna Dharmakathana, 1981.