Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Uppsala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Uppsala

Uppsala stift
Lambang Kabiskopan Agung Uppsala
Lokasi
NagaraSwedhen
Kadekanan11 kontrakt[1]
Koordinat59°51′29″N 17°38′00″E / 59.85806°N 17.63333°E / 59.85806; 17.63333Koordhinat: 59°51′29″N 17°38′00″E / 59.85806°N 17.63333°E / 59.85806; 17.63333
Statistik
Paroki82[1]
Kongregasi136[1]
Informasi
DenominasiGreja Swedhen
DidegakéAbad ping 11[2]
KatedralKatedral Uppsala
Kapemimpinan saiki
BiskopRagnar Persenius[3]
Biskop Agung MetropolitanAntje Jackelén
Biskop emeritusAnders Wejryd
K. G. Hammar
Gunnar Weman
Peta
Situs web
svenskakyrkan.se/uppsalastift

Kabiskopan Agung Uppsala (basa Swedhen: Uppsala ärkestift) yaiku salah sijining saka telulas kabiskopan Greja Swedhen lan siji-sijine kabiskopan Greja Swedhen sing entuk status kabiskopan agung.

Kabiskopan agung Lutheran[besut | besut sumber]

Uppsala menika kursi Biskop Agung Lutheran Uppsala. Berpusat ing kutha Uppsala, kabiskopan kasebut kalebu Kabupaten Uppsala, Kabupaten Gävleborg lan sebagean Kabupaten Stockholm lan Kabupaten Västmanland. Kabiskopan agung kasebut sadurunge uga kalebu sebagean Norrland, sing diowahke ing Kabiskopan Härnösand nalika kabiskopan kasebut didegake ing 1647 lan Kutha Stockholm, sing didadike kabiskopan dhewe ing 1942.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber lan referensi[besut | besut sumber]

(incomplete)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c "Om Uppsala stift" . Church of Sweden. Diarsip saka sing asli ing 7 March 2016. Dibukak ing 26 August 2011.
  2. "Uppsala stift". Nationalencyklopedin . Dibukak ing 26 August 2011. (kudu langganan)
  3. "Biskopsenheten" . Church of Sweden. Diarsip saka sing asli ing 10 March 2016. Dibukak ing 26 August 2011.

Pranala jaba[besut | besut sumber]