Kabiskopan Strängnäs

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Strängnäs

Strängnäs stift
Strängnäs stift vapen.svg
Lambang Kabiskopan Strängnäs
Lokasi
NagaraSwedhen
Kadekanan9 kontrakt[1]
Koordinat59°22′32″N 17°02′04″E / 59.37556°N 17.03444°E / 59.37556; 17.03444Koordhinat: 59°22′32″N 17°02′04″E / 59.37556°N 17.03444°E / 59.37556; 17.03444
Statistik
Paroki62[1]
Kongregasi73[1]
Informasi
DenominasiGreja Swedhen
Didegakékira-kira 1100[2]
KatedralKatedral Strängnäs
Kapemimpinan saiki
BiskopJohan Dalman[3]
Peta
Map of Diocese of Strängnäs.svg
Situs web
svenskakyrkan.se/strangnasstift

Kabiskopan Strängnäs (basa Swedhen: Strängnäs stift) yaiku bagean saka Greja Swedhen sing beraliran Lutheran lan nduweni tahta ing Katedral Strängnäs, Strängnäs, kidul Tlaga Mälaren. Kabiskopan kasebut kalebu loro provinsi Närke lan Södermanland (kajaba wetan Södermanland, sing mlebu Kabupaten Stockholm lan Kabiskopan Stockholm).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c "Det här är Strängnäs stift" . Church of Sweden. Dibukak ing 26 Agustus 2011.
  2. "Strängnäs stift". Nationalencyklopedin . Dibukak ing 26 Agustus 2011. (kudu langganan)
  3. "Biskopen i Strängnäs stift" . Church of Sweden. Diarsip saka sing asli ing 2012-10-08. Dibukak ing 26 Agustus 2011.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.