Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Turku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Turku

Turun arkkihiippakunta
Åbo ärkestift
Katedral Turku
Lokasi
NagaraFinlan
Provinsi grejawiTurku & Finlan
MetropolitanBiskop Agung Turku & Finlan
Kadekanan9
Informasi
DenominasiGreja Lutheran Injili Finlan
KatedralKatedral Turku
Kapemimpinan saiki
Biskop AgungTapio Luoma
SufraganKaarlo Kalliala
Situs web
www.arkkihiippakunta.fi

Kabiskopan Agung Turku (Basa Finlan: Turun arkkihiippakunta, basa Swedhen: Åbo ärkestift), sing sadurunge diarani Kabiskopan Agung Åbo, yaiku tahta saka Biskop Agung Turku. Kabiskopan kasebut menika bagean saka Greja Lutheran Injili Finlan, lan kutha tahtane menika Turku. Biskop Agunge nduweni akeh gawean administratif gegandhengan greja nasional, lan menika Metropolitan lan Primat greja. Kayata greja Lutheran lan Anglikan liyane, Biskop Agung diarani primus inter pares.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Greja Lutheran