Kısır

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kısır
Kisir.jpg
A plate of kısır decorated with green olives and cucumber pieces
AjanganSide dish, salad, meze
Panggonan asalTurkey
Woworan pokokFinely ground bulgur, parsley, tomato paste
Buku masakan: Kısır  Médhia: Kısır

Kısır minangka salad adhedhasar ing olahan bulgur sing ditemokake ing masakan Turki lan Kurdi . [1] [2] Bahan-bahan utamane yaiku bulgur, peterseli, lan tomat sing diuleg. Bahan-bahan tambahan umum kalebu bawang, bawang putih (ing sawetara wilayah), molase delima asem, minyak zaitun lan jus lemon, timun, jagung lan rempah-rempah. Bisa disajikake nganggo godhong salad. Iki nduweni warna semu amarga campuran tomat. Disajikake ing suhu kamar minangka panganan sampingan utawa meze . [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ghillie Basan; Jonathan Basan (1995). Classic Turkish Cookery. I.B. Tauris Publishers. p. 51. ISBN 978-1-86064-011-7. Dibukak ing 2008-04-24.
  2. Jeanne Jacob; Michael Ashkenazi (2014). The World Cookbook. ABC-CLIO. p. 726. ISBN 9781610694698. Dibukak ing 2018-06-23.
  3. "Kisir recipe|BBC Good Food". BBC Good Food. Dibukak ing 2020-04-16.