Kéré munggah balé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kéré munggah balé iku paribasan basa Jawa sing tegesé wong sing drajadé diangkat saka tataran asor menyang tataran sing luwih dhuwur. Tuladhané saupama sawijining batur dipèk bojo karo bendarané. Paribasan iki uga ngandhut konotasi kurang apik tumrap wong sing diangkat drajadé nanging banjur lali marang purwa duksina, kaya ta banjur asipat adigang, adigung, adiguna. Mula paribasan iki banjur luwih kerep dianggo marabi sawenèh wong sing asalé saka tataran asor banjur diangkat ing tataran luhur nanging sipaté owah dadi ora apik.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]