Batur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Priyayi saka Bandhung mawa réwangé ing abad kaping 19.

Batur, réwang, réncang (krama) utawa pembantu rumah tangga (basa Indonésia) iku wong kang nyambut gawé sajeroning omah utawa rumah tangga (basa Indonésia). Batur iku ngréwangi pandarbé omah ngurusi omah utawa kang ndunungi omah iku. Tugasé lumrahé resik-resik, ngurusi bocah utawa masak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]