Batur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Priyayi saka Bandhung mawa réwangé ing abad kaping 19.

Batur, réwang, réncang (krama) utawa pembantu rumah tangga (basa Indonésia) iku wong sing nyambut gawé sajeroning omah utawa rumah tangga (basa Indonésia). Batur iku ngréwangi pandarbé omah ngurusi omah utawa sing ndunungi omah iku. Tugasé biyasané resik-resik, ngurusi bocah utawa masak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]