Kèju vlašić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vlašić cheese
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
WewengkonCentral Bosnia
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
PastéurisasiNo
Tèksturwhite, medium hard
Kandhutan lemaklow
Alang-ujurnot defined
Suwéné nuwa60 to 90 days
Symbol question.svg [[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]
Kuldi ing gunung Vlašić, nggawa susu susu wedhus.

Keju Vlašić utawa keju Travnik (keju Vlašić = basa Serbo-Kroasia: Vlašićki sir / Keju Travnik = basa Serbo-Kroasia: Travnički sir ) minangka salah sawijining jinis olahan keju ing putih biasane kurang lemak sing digawe saka susu wedhus. Keju asale saka gunung Vlašić, ing sadhuwure kutha Travnik ing Bosnia tengah lan Herzegovina . Gumantung saka jumlah keju brine (uyah), tekstur lan rasane bisa beda-beda nanging umume garing lan asin. [1] [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Cheese from Vlašić" (PDF). farmabih.ba (ing basa Inggris). The Association of cheese producers in Bosnia and Herzegovina. Dibukak ing 6 April 2019.
  2. "Vlašic Cheese - Arca del Gusto" (html). Slow Food Foundation (ing basa Inggris). Dibukak ing 6 April 2019.