Juventus Club Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Juventus Club Indonésia
Logo Juventus Club Indonésia
Nama lengkap Juventus Club Indonésia
Nama populer Juventini Indonésia
JCI
Didirikan 28 Juli 2006[1]
Ketua saat ini Fransiskus Susetyo

Juventus Club Indonésia (sakdèrengipun diputèpang kaliyan asma Juventini Indonésia[2]) inggih punika sebuah wadhah komunitas supportèr pecinta klub bal-balan Italia Juventus ing Indonésia, komunitas punika madèg dados salah satunggaling upaya nampung hobi lan semangat persaudaraan ingkang kiat, ing antawisipun para pecinta donya ulah raga ing limrahipun lan Juventus khususnya.[1][3] Komunitas Juventini Indonésia kabèntuk saksampunè ngèlampahi beragam fase seri diskusi lan pematangan konsèp, ngantos pungkasan kaasil dipunsèpakati kajumbuhan kehendak kanggé mbèntuk sebuah wadhah ingkang kiat lan terorganisasi kaliyan apik.[3] Komunitas punika pungkasane ngerembag babagan sentra komunikasi lan pengembangan diri para anggotanipun, manawi mangke kami gadhah kaarepan komunitas punika badhé dados sebuah organisasi lan perkumpulan ingkang profésional kaliyan dhedhasar semangat kebersamaan. Ing tanggal 28 Juli 2006, kanthi resmi komunitas punika dipundeklarasiaken, sisan nepangaken sebuah médhia komunikasi dumadi forum ing donya maya.[1] Ngelampahi médhia forum punika, komunitas Juventini Indonésia sangsaya nglebaraken sayap, ngantos terbentang ing hampir sadaya pelosok nagari lan ing pinten-pinten nagara. Kegiatan perdana komunitas punika, lan punika torehan tinta emas sajarah Juventini Indonésia inggih punika karaméan ulang taun Juventus kaping 109 ingkang dipunselenggarakaken ing Monumen Nasional (Monas) Jakarta.[4] Kegiatan punika ingkang dados motivator pergerakan Juventini Indonésia lan salajengipun kathah lair ide-ide kagiyatan énggal, agenda-agenda rutin lan langkah-langkah sosialisasi kanggé memperkuat formasi lan njaring anggota ingkang badhé memperkuat eksistensi Juventini Indonésia ing Indonésia.[5] Sebuah kebanggaan lan punika sajarah besar Juventini Indonésia. Ing 3 taun madeg, sasampunipun kapengker dipunparingi wewenang kanggé ngemunah situs www.juventus.co.id ingkang punika website klub bal-balan eropa kawiwitan ingkang dipunterjemahaken kaliyan basa Indonésiaing donya.[6] Lan pungkasan ing tanggal 22 Oktober 2009 komunitas Juventini Indonésia kanthi resmi dados fans club resmi Juventus.[7][8]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c For Jakartas, Juventus Fan Club Football is Black and White-The Jakarta Globe, diakses 31 des 2012.
  2. Sejarah Juventini Indonésia, diakses 31 des 2012.
  3. a b JCI: Komunitas Penggila Klub Juventus di Indonésia-TNOL, diakses 31 des 2012.
  4. Juventini Indonésia - Juventini Sejati-Detik Sport, diakses 31 des 2012.
  5. Apresiasi Juventus Untuk Juventini di Indonésia-InterSport, diakses 31 des 2012.
  6. Juventini Indonésia Nampang di Situs Resmi Juventus-Bola, Kapan Lagi, diakses 31 des 2012.
  7. Lisensi Resmi Juventus Indonésia-Dunia Soccer, diakses 31 des 2012.
  8. Ulang Tahun Juventus Club Indonésia yang Kelima-Klik Sport, diakses 31 des 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Juventus F.C.