Julian Weigl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Julian Weigl taun 2015

Julian Weigl iku juru main bal-balan profèsional sing lair ndhik Jerman tanggal 8 September 1995.[1] Pemain sing dhuwuré 186 sentimeter iki, saiki main ana ndhik tim bal-balan Borussia Dortmund.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Timé sing saiki nuku Weigl teka 1860 Munich.[2] Amarga penampilané apik, piyamaké diceluk ana ing tim bal-balam Jerman U-21 lan nglekasi tetandhingan kapisané ndhik bulan September 2015 lawan karo tim nagara Denmark.[2]

Kemampuané[besut | besut sumber]

Ndèk Bundesliga Jerman taun 2015 piyambaké matahné rekor Xabi Alonso amarga juru main iki bisa nguwasani bal lan ngumpan bal kanthi apik.[3] Piyambaké nduwé ketenangan sing dhuwur yèn nguwasani bal lan umpan-umpané jarang banget ora tepat.[3] Kebukti ndhik tetandhingané wektu musuh Eintracht Frankfurt.[3] Piyambaké ngumpan bal ping 84 nanging mung 4 sing umpané ora pas.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Julian Weigl". www.whoscored.com. Dijupuk 22 August 2016. 
  2. a b "Sembilan Wonderkid Bundesliga Musim 2015/2016". www.fandom.id. Dijupuk 22 August 2016. 
  3. a b c d "Pemuda Istimewa Bernama Julian Weigl yang Membawa Owah-owahan Bagi Dortmund". www.panditfootball.com. Dijupuk 22 August 2016.