Julian V. Bromley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Julian V. Bromley ya iku ahli antropologi saka Moscow City, Ruslan, kalairan taun 1921[1][2]. Bromley olèh pendhidhikan diploma ing departemen sujarah ing Moscow State University taun 1950, Kandidat Nauk (setara gelar Ph.D) lan Doktor Nauk (setara doktor) ing Institute of Slavic Studies, Soviet Academy of Sciences, Moscow taun 1956 lan 1963[1]. Bromley naté nglakoni panlitian lapangan ing Zadar, Kroasia (1959 lan 1960) siji nganti telung sasi setauné[1]. Karya-karya antropologis kang wis ditulis déning Bromley ya iku Ethnos I Enthnographia (Ètno lan Ètnografi) taun 1973, Ocherki Teorii Etnosa (Essay ing Tèori Ètno) (1983), Theoretical Ethnography (1984), lan Etnosotsyalnye Protsessy: Teoriya, Istoriya, Sovremennost (Ètnososial Prosés: Tèori, Sujarah, Modernitas) taun 1987[1]. Dhéwéké dikenal amarga karenan lan fokus ing téori ètnologi lan pisumbangané kanggo pakembangan téori ètno. Dhéwéké naté dadi direktur ing Institute of Ethnography awit taun 1966 lan ketua ing Chairman of the Scientific Council on the National Problems of the Academy of Sciences, Sovyèt ing taun 1969[1][2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kc. 106. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.
  2. a b "Yulian Bromley". Celebriogaphy. Dibukak ing 2017-12-18.[pranala mati permanèn]