Jujèh kabab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jūje-kabāb Iran, panggang tomat lan mrico
Masakan Jujeh Kabab ing Nowruz 2016 ing Washington, DC

Jujeh Kabab ( Pèrsi: جوجه‌ کباب‎‎ , secara harfiah "cah ayu panggang") minangka panganan Iran sing kasusun saka potongan ayam panggang sing kadang nganggo balung lan liya-liyane tanpa balung. [1] Iki minangka salah sawijining sajian sing paling umum lan populer ing Iran. [2] Umumé maratin potongan ing trikatuka cincang, jus lemon lan safron

Kadhangkala dieja minangka Joojay kebob utawa Joojeh kabab . [3] Sering disajikake ing beras chelo utawa dibungkus roti mewah, sing kalorone minangka bahan utama kanggo masakan Iran. [4] Tilas kasebut asring disajikake ing restoran lan pesta sing rumit kayata resepsi pangantenan, dene sing paling asring dipangan ing setelan domestik, sendhi kebab lan piknik utawa dikempalken kanggo lelungan. Komponen opsional liyane kalebu tomat panggang, mrico (panggang utawa mentah), jeruk nipis utawa sayuran liyane. . [5]

[6]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

 

  1. "Joojeh Kabob جوجه کباب". Persian Mama. Dibukak ing 2016-07-02.
  2. "Saffron and lemon chicken (Joojeh Kabab)". Irish Times (ing basa Inggris). Dibukak ing 2016-07-02.
  3. "Joojeh Kabob جوجه کباب". Persian Mama. Dibukak ing 2016-07-02.
  4. "Joojeh Kabab, Persian Grilled Saffron Chicken". Turmeric & Saffron. Dibukak ing 2016-07-02.
  5. "Chicken Kabab (Jujeh kabab) Recipe". Chowhound. Dibukak ing 2016-07-02.
  6. Micheel, Uwe. "Ramadan recipes: Savor Iran's succulent Joojeh Kebab". Al Arabiya News. Dibukak ing 2016-07-01.